Onze diensten

Ontzorgen en regelen

Op het moment dat iemand overlijdt moet er veel geregeld worden. We ontzorgen u graag van a tot z. Uiteraard is het ook mogelijk om een aantal zaken zelf te doen als u dit wenst. De ervaring leert dat dit helpt bij het rouwproces. Samen nemen we alles stap voor stap door. We gebruiken geen basisdraaiboek; uw wensen staan centraal voor een persoonlijke uitvaart.

Wat mag u van ons verwachten? In dit overzicht leest u de belangrijkste zaken die bij een uitvaart aan de orde komen

Laatste verzorging

Het is dankbaar om op zo’n kwetsbaar moment er voor u te mogen zijn. Met aandacht en respect begeleiden we de laatste verzorging van de overledene. Nabestaanden kunnen meehelpen of er gewoon bij zijn. Het hoeft niet, alles is goed. Stap voor stap vertellen we wat we gaan doen. Achteraf horen we altijd dat het fijn was om er toch bij te zijn en mee te helpen.

Opbaren

De opbaring, dit woord betekent een overledene klaarleggen voor het afscheid nemen. Voor ons betekent dit ook koelen na de laatste verzorging. Dit kan thuis op bed of in de kist. Indien u kiest voor thuis opbaren komen wij iedere dag de werking van de koeling en het lichaam van de overledene controleren. Opbaren kan ook een andere locatie zoals in het rouwcentrum. Graag bespreken wij met u de voor- en nadelen van meerdere mogelijkheden.

Kist, mand of wade

Bij het regelen van de uitvaart wordt er meestal gekozen voor een kist. We brengen altijd een boek mee met voorbeeldfoto’s van uitvaartkisten in

 • verschillende prijsklassen
 • verschillende maten
 • materialen, kleuren en prints
 •  

Afhankelijk van uw wensen komen we uit bij uw persoonlijke keuze.

Wilt u bijvoorbeeld zelf de kist dragen, dan past een lichtere houtsoort beter. Een populieren houtsoort is geschikt voor beschilderingen of tekeningen op de kist en bij een degelijk massief eiken kist zijn vaak dragers nodig. We bieden keuze uit een ruime collectie (link naar collectie).

De baarplank met wade en de rieten mand worden steeds populairder, maar zijn niet altijd goedkoper.

Kortom: het is goed om hier samen over na te denken wat het beste past bij uw wensen.

Rouwkaarten

Het is belangrijk dat we de rouwkaarten zo snel mogelijk na overlijden versturen. Ook hierin kunnen we u volledig ontzorgen. Wij helpen bij het kiezen van de rouwkaart, het opstellen van de rouwtekst, controleren van de proefdruk en het verzenden van de rouwpost. We werken samen met een drukkerij dichtbij De Witte Roos vanwege:

 • jarenlange goede ervaringen
 • de kwaliteit
 • de snelle service
 • de uitgebreid boek met voorbeeldteksten en gedichten
 • ruime collectie kaarten
 • mogelijkheden voor eigen ontwerp of foto op de kaart

Vervoer en dragers

Zoveel mensen, zoveel wensen. Iedereen heeft een eigen voorkeur als het gaat om dragers of om rouwvervoer. Voor rouwvervoer is er keuze uit onder andere

 • rouwauto met (eigen) volgauto’s
 • samen in de rouwbus
 • bijzonder rouwvervoer zoals
  • rouwkoets met paarden, motor met zijspan of
  • luxe limousines of oldtimers
  • rouwtruck enz.

Iedere uitvaart is anders, iedere uitvaart is persoonlijk en daarom de keuze van rouwvervoer ook. Klik op de foto’s hiernaast voor meer inspiratie. De uitvaartverzorger van De Witte Roos regelt met liefde uw persoonlijke voorkeur.

Foto en Video

Bij rouwverwerking helpt het om terug te kijken op de uitvaart. Daar komt nog bij: sinds de Coronamaatregelen mogen we beperkt belangstellenden uitnodigen voor het afscheid. Uitvaartfotografie, video en videostreaming worden steeds populairder. Met een mooie fotoreportage of een video-opname kunt u later, na de uitvaart, samen met uw familie en vrienden terugkijken op het afscheid. Videostreaming is zeer geschikt voor nabestaanden om live mee te kijken tijdens de uitvaartplechtigheid vanuit eigen locatie waar dan ook ter wereld. Op sommige uitvaartlocaties wordt dit al standaard aangeboden en bij andere locaties regelen we dit indien u dat wenst.

Voor ons telt maar één ding: “wat zijn uw wensen?”

 • Geen foto’s, geen video-opname en geen videostreaming?
 • Zelf regelen of zelf doen?
 • Een professional inzetten via De Witte Roos Uitvaartverzorging?

Muzikale begeleiding

De uitvaartverzorger van De Witte Roos helpt u bij het uitkiezen van de muziek voor de uitvaartplechtigheid. Muziek dat past bij het leven van de overledene en de herinneringen die we willen vormgeven. Alles kan en alles mag.

 • Van klassiek tot hardrock
 • Van Nederlandstalig tot instrumentaal
 • Combinatie van verschillende muziekstijlen

Voor inspiratie kijk op onze Spotify muzieklijst.

Wij maken uw muziekkeuze passend in het geheel.

Livemuziek maakt het afscheid nog persoonlijker. Wekt dit uw interesse? Wij hebben in ons netwerk meerdere muzikale gezelschappen voor uitvaarten, variërend van solozang of zang met akoestisch gitaar, piano, orgel, harp, cello of een koor.

Bloemen

In een verdrietige en moeilijke tijd biedt de schoonheid van bloemen troost, dichtbij of op de kist van uw overleden dierbare. Soms vertellen bloemen wat je zelf niet kan zeggen. Misschien verwoorden de bloemen een herinnering of een lievelingsbloem of -kleur of vertelt de symboliek van een bloem  iets over de overledene. Bijvoorbeeld: de orchidee staat symbool voor de schoonheid en zorgzaamheid van de vrouw.

Maar welke bloemen en kleuren kies je dan en waar bestel je de bloemen?

Wij regelen graag met volle aandacht voor u de bloemen met bijpassende linten. Vlak voor de uitvaart controleren de bloemen op versheid en laten zo nodig bloemen vervangen.

Het is natuurlijk ook mogelijk om zelf de bloemen te bestellen of om aan de belangstellenden te vragen of zij een bloem willen meenemen.

Uitvaartinterview

Kent u het uitvaartinterview al? We doen dit al jaren en het wordt iedere keer als heel fijn ervaren. Een uitvaartinterview vindt een paar dagen voor de dag van de uitvaart plaats, al dan niet in de nabijheid van de overledene. Bij een kop koffie praten we samen over het leven van uw dierbare onder begeleiding van de uitvaartinterviewer of de spreker van de uitvaartceremonie. Het uitspreken van herinneringen draagt bij aan de rouwverwerking en geeft een goed beeld voor de inhoud van de afscheidsplechtigheid.

Spreken bij uitvaarten

Eén Spreker

Een mooi afscheid geeft veel troost. Samen stilstaan bij de momenten die het leven bijzonder maakten. Niemand wil standaard teksten of saaie opsommingen, in tegendeel. Daarom gaan we samen op zoek naar die mooie verhalen en bijzondere momenten voor een onvergetelijk en persoonlijk afscheid. We brengen herinneringen en gevoelens van nabestaanden samen, afgestemd op de gekozen muziekstukken.

Meerdere sprekers

Natuurlijk is er alle ruimte voor meerdere sprekers. Wij zorgen dan voor de juiste volgorde en de eenheid van het geheel.

Zelf spreken

Voor veel mensen is spreken op een uitvaart lastig, vanwege emoties en de druk om het echt goed te willen doen. We helpen u graag op weg met tips, adviezen en zonodig coaching om te spreken op een uitvaart. 

Kinderen betrekken bij de uitvaart

Als je de rol hebt om kinderen voor te bereiden op het leven, hoort het leren omgaan met verlies en verdriet tot je opdracht.”

Manu Keirse, rouwdeskundige en psycholoog.

 

De eerste vraag die wij stellen is: “Mogen wij meedenken over het betrekken van de kinderen bij de uitvaart?” We hebben veel ervaring, suggesties om te doen en boekjes voor kinderen van verschillende leeftijden. Echter … ieder kind is anders. De ouders kennen het kind en weten goed in te schatten wat het beste bij het kind past. Het is belangrijk om hier met aandacht en zorg mee om te gaan. Afhankelijk van uw wensen en de reactie van uw kind bespreken we de mogelijkheden met u of samen met uw kind.

Uitvaart levenloos geboren kind

Alles staat klaar, je verheugt je op de geboorte van je kind en dan….. gaat het fout en je wereld stort in. Het overlijden van je kindje, ongeacht de duur van je zwangerschap is een intens verdrietig en zeer ingrijpende gebeurtenis. Daarom heeft De Witte Roos een uitvaartverzorger die gespecialiseerd is in afscheid van het levenloos geboren kind of de pasgeboren overleden baby. Bel voor een afspraak of meld het overlijden: telefoonnummer 06 262 362 07 (dag en nacht bereikbaar). Je staat er niet alleen voor.

Dementievriendelijke uitvaartzorg

“Iedereen kan persoonlijk afscheid nemen op een ontspannen en verantwoorde wijze,

ook iemand met dementie.”

Afscheid nemen van een dierbare is moeilijk, emotioneel en soms verwarrend. Het afscheid is onmisbaar bij het rouwproces. Iemand met dementie kan zelf zijn/haar wensen vaak niet goed verwoorden. Juist met zoiets speciaals als de uitvaart is het belangrijk om de nabestaande met dementie erbij te betrekken. Ook al is het maar bij een stukje van het hele proces vanaf overlijden tot en met de dag van de uitvaart.

Alzheimer Nederland heeft een methode ontwikkeld speciaal voor uitvaartverzorgers. Inmiddels heb ik deze methode regelmatig gebruikt in de praktijk en het werkt echt. Als gecertificeerd dementievriendelijke uitvaartverzorger kan ik oprecht zeggen:

“Iedereen kan persoonlijk afscheid nemen op een ontspannen en verantwoorde wijze, ook iemand met dementie”.

Hanny van Keulen

Resomeren

Wat is resomeren?

Resomeren is een chemisch proces waarbij het lichaam van een overledene wordt ontbonden in een stalen drukvat. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een stof met een hoge pH-waarde, meestal kaliumhydroxide, opgelost in heet water. Resomeren vormt daarmee een alternatief voor cremeren of begraven.

Resomeren wordt soms ook bio-cremeren, alkalische hydrolyse of aquameren genoemd.

De Britse onderneming Resomation Limited dat het patent voor het proces bezit, heeft de term ‘resomeren’ in het leven geroepen. Het woord stamt af van het Griekse woord ‘resoma’ dat ‘hergeboorte van het lichaam’ betekent. (Bron: uitvaartverzekering.nl)