Uitvaart en verzekeringen

Waar voor je geld

Voor- en nadelen van een uitvaartverzekering

Vaak krijgen we de vraag: Is het nu beter om een uitvaartverzekering af te sluiten? Daarom hebben we de voor- en nadelen van uitvaartverzekeringen voor u op een rij gezet.

De naturaverzekering van de grote ondernemingen

Zij keren een relatief laag bedrag uit of een basispakket met diensten, zoals verzorging van overledene, basiskist, rouwvervoer en uitvaartlocatie. Nadelen: U kunt niet zelf de uitvaartondernemer kiezen. U krijgt vaak te maken krijgt met meerdere contactpersonen en uitvaartbegeleiders met vaste procedures en locaties. Alles wat je anders wenst, kost extra geld.

Sommenpolis of geldverzekering

De verzekering keert na overlijden geld uit voor de kosten van de uitvaart. Voordeel: u kiest zelf de uitvaartondernemer en u stemt samen uw wensen af op uw budget. Sommige verzekeringen zoals Ardanta keren het volledige verzekerde bedrag uit, ook zijn de kosten voor de uitvaart lager.

Geen verzekering en geen geld

Is de overledene niet verzekerd en is er binnen de (naaste) familie geen geld voor een uitvaart, dan heeft de gemeente een financiƫle regeling voor sobere uitvaart. Wij helpen u daarbij.

Geen verzekering en wel geld

ls er (spaar)geld beschikbaar, dan weet u zeker dat uw geld geheel aan uw uitvaart besteed zal worden en dat er niets aan de strijkstok van (grote) verzekeringsmaatschappijen blijft hangen. Bovendien geeft dit u maximale vrijheid om de uitvaart te regelen zoals u dat wenst.

Wilt u waar voor uw geld? Wij denken graag met u mee.


Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.